Kampaň do práce na kole zná výsledky a výherce

Foto: MěÚ Zlín
ZLÍN - Už posedmé se společně zapojili v měsíci květnu soutěžící z měst Zlín a Otrokovice v motivační kampani Do práce na kole 2020. Serveru Zlin.cz referoval o akci mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Hlavní organizátor projektu Auto*Mat z.s. Praha spolupracoval letos s 50 městy po celé republice. Cílem soutěže je hravou formou přivést obyvatele měst k využívání šetrných způsobů dopravy a ulevit životnímu prostředí. Kromě cyklistů a koloběžkářů se zúčastnili akce také běžci, chodci a ostatní, kteří jezdí do práce „na vlastní pohon“.

 Společně soutěžící města Zlín a Otrokovice se umístila v první desítce. Ve Zlíně se letos zaregistrovalo 457 nadšenců, minulý rok to bylo o dva méně, a to 455. V Otrokovicích soutěžilo v tomto roce 448 přihlášených a v roce 2019 jich bylo 486. A nejvyšší procento obyvatel za celou republiku zapojených do Do práce na kole vzhledem k počtu obyvatel mají Otrokovice.

Uskutečnit Do práce na kole v tradičním květnovém termínu byla skutečně výzva. Organizátoři ze spolku AutoMat se rozhodli rozvolnit pravidla, a do soutěžního systému bylo nově možné zapisovat či nahrávat také bezmotorové cesty na nákup, procházku se psem nebo i domácí cvičení.

„Loni se do akce zapojilo bezmála 20 000 účastníků, letos jsme byli vzhledem k okolnostem nadšení i z necelých 16 000. Ještě v březnu v době registrací jsme totiž zvažovali i zrušení celé akce. To by ovšem bylo pro výzvu a možná i celý spolek likvidační,“ popisuje dilema hlavní koordinátor Jan Haruda.

Naopak cestování „na vlastní pohon“ dostalo během jarních měsíců zcela nový rozměr. „Kolo, chůze a běh se ukázaly i během největší krize jako nejbezpečnější a nezdravější dopravní prostředky. Kromě toho, že se člověk nedostal do blízkého kontaktu s desítkami dalších lidí, tak pravidelný pohyb funguje jako prevence nemocí a navíc nevznikají emise, které zhoršují průběh i samotného onemocnění covid-19,“ doplnil Haruda.

Slavnostní vyhlašování výsledků květnové motivační soutěže za obě města bylo letos 11. června ve Zlíně na náměstí Míru. Celou akci na náměstí ve Zlíně výborně moderovala Romana Pastuszková, tisková mluvčí města Otrokovic. Výhry předával  soutěžícím zlínský primátor Jiří Korec, který všem soutěžícím poděkoval  a povzbudil i ostatní, dále  otrokovická cyklokoordinátorka Renáta Krystyníková a zlínský cyklokoordinátor Lukáš  Fabián. Hlavní cena v kategorii Pravidelnost se losovala z 35 týmů (loni z 24 týmů), které zvládly 100% svých cest do práce na vlastní pohon. Z hlavní ceny, a to dvou koloběžek Kostka od  firmy KOSTKA – kolobka, s.r.o., Statutárního města Zlín a Městského úřadu Otrokovice se radoval tým SpoluToDáme, který soutěžil za Zlín. Na druhém místě byl vylosován tým Mudříci (Krajská nemocnice T. Bati Zlín, a.s.)  a třetí místo obsadil tým Víly z vily č.2 (Rehabilitační stacionář Zlín). Celkem bylo vylosováno a získalo ceny od partnerů soutěže 21 týmů v kategorii Pravidelnost.

Pro letošní soutěžní kategorii Cyklozaměstnavatel roku 2020 bylo vybráno hodnocení od pracovníků, kteří ohodnotili ze svého soutěžního profilu své pracoviště  s nejvyšším počtem bodů. Předpokládáme, že hodnotitelé (zaměstnanci firem) dotazník vyplňovali čestně a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, a že zadané

odpovědi věrně odráží skutečné podmínky na pracovišti. 

Na prvním místě se umístila firma  Promens, a.s. Zlín s  60  body.  Druhé místo obsadila firma  Cardbox Packaging s.r.o., Zádveřice s 58 body a třetí příčku zdolalo CBS Nakladatelství, s.r.o. Zlín s 51 body. 

Za Cyklo Zlín předala ještě paní Vybíralová diplom za týmy, které byly nejvíce kreativní při focení. Jsou to týmy z firmy Edhouse Zlín. Všem gratulujeme !

Na zlínském náměstí byl při vyhlašování výsledků soutěže připraven bohatý program a občerstvení nejen pro samotné soutěžící. Hrála kapela Ripteto a vystoupil Adam Pekař s číslem nazvaným Balet na kole.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x