„Kanadský herec“ slíbil seniorce sňatek a pomoc s nemocným synem. Nakonec ji okradl o bezmála milion a půl

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – O bezmála jeden a půl milionu korun připravil seniorku ze Zlínska neznámý podvodník, který se vydával za známého kanadského herce, který navíc podporuje charitu a pomáhá potřebným. Ženě slíbil, že pomůže vyléčit jejího syna a že se s ní dokonce ožení.

Dalším jen těžko uvěřitelným případem lidské důvěřivosti se zabývají policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně. Neznámý podvodník prostřednictvím komunikace na whatsappu či emailu sliboval ženě nejprve vyléčení jejího nemocného syna, poté sňatek.

Dokonce jí vyhrožoval americkými soudy za to, že měla v komunikaci na sociální síti urazit jeho přítelkyni,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena přišla o veškeré úspory, o peníze svého syna, stavební spoření, důchodové pojištění, prodala svůj i synův stavební pozemek a vzala si dvě půjčky.

Peníze muži zasílala v období od května roku 2021 do března loňského roku. Vloni v lednu mu dala dokonce přístup do svého internetového bankovnictví, protože jí tvrdil, že jí potom všechny peníze vrátí,“ pokračovala Kozumplíková.

Podvodník tak mohl čerpat z jejího účtu, kdykoli tam měla peníze. Žena po nějaké době změnila přístupová hesla a komunikaci s mužem ukončila.

Za trestný čin podvod hrozí pachateli v případě jeho vypátrání až osmiletý trest odnětí svobody,“ dodala policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x