Kanár ve finále, předseda v roli vozíčkáře. Zlínský tenis začal sezónu hodně zajímavě

Předseda TK Zlín Jan Macharáček. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Tradiční úvod sezóny, kdy si šéfové zlínského Tenisového klubu pozvou k turnaji deblů přátelé, kamarády a osvědčené partnery, aby oživili vztahy a své herní dovednosti, se ve Zlíně na Vršavě naprosto vydařil.

Na kurtech se tentokrát v roli hráče nemohl objevit předseda TK Zlín Jan Macharáček, méně znalí věcí jen zírali, že řídí celý turnaj na vozíku. Naštěstí jde o záležitost přechodnou, bývalý daviscupový reprezentant léčí vážné zranění kotníku.

„Už se to zlepšuje, na hru to ale ještě samozřejmě není, před pár dny mi sundali nechodící sádru, musím opravdu zvolna. Ale mohu garantovat kvalitní kurty a také dokonalé počasí, ostatní už je na každém, kdo si přišel zahrát,“ vyprávěl univerzální sportovec, cyklista, horo i skálolezec, frontman hudební skupiny MaHo a muž mnoha dalších dovedností, mimo jiné i režisér.

Vlastní turnaj měl velmi slušnou kvalitu, čtyři silné skupiny, 28 hráčů a neuvěřitelné finále. V něm dvojice Běták, Machala doslova smetla kanár(l)ovým způsobem po výsledku 6:0 o dost mladší dvojici Sukup – Šenkeřík. Úspěšní byli i semifinalisté, tedy debly Břenek, Kocourek a Tománek, M. Novák.

Spokojen byl ovšem každý, kdo dorazil, třeba debloví profesoři Polák, M.Tomšů, kteří zdolali ve finále útěchy pár Brímus, Marko rovněž jednoznačně 6:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x