Karel Zlín uvede v Galerii Václava Chada novou publikaci k výstavě Transmission

Vernisáž výstavy Transmission. Foto: TOAS – Libor Stavjanik
ZLÍN – Ještě do čtvrtka 2. března bude ve zlínské Galerii Václava Chada k vidění přehlídka celoživotního díla malíře, sochaře a fotografa Karla Zlína. Právě v poslední den výstavy bude možné se zde setkat se samotným autorem, a to u příležitosti uvedení nové publikace k výstavě Transmission.

Do svého závěru se dostala výstava šedesátky maleb, soch a reliéfů autora Karla Zlína. Pod názvem Transmission zde představil zlínský rodák žijící ve Francii své životní dílo.

Výstava ukazuje široké spektrum Zlínovy tvorby, které ochraňuje obrazový cyklus vznešených Efébů, řada maleb osudových žen i mytologických personifikací, abstrakcí s artificiálními vzpomínkami na mořské krajiny, hudební píšťaly a okřídlené příběhy minulosti,“ přiblížila kurátorka Karolína Juřicová.


Galerie Václava Chada k výstavě připravila publikaci, kterou slavnostně uvede ve čtvrtek 2. března v 17 hodin ve svých prostorách v prvním poschodí zlínského zámku. Událost je zároveň možností setkat se přímo s autorem Karlem Zlínem, který bude uvedení publikace přítomen.


Před samotným setkáním se uskuteční přednáška kurátorky a manažerky Karolíny Juřicové na téma „Co všechno obsahuje zaměstnání galeristy?“ Zde se zájemci mohou dozvědět, jak se vybírají umělci, kdo navrhuje výstavy nebo jak probíhají jejich přípravy.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x