Kašík dál pokračuje v Nitře, ve Zlíně končí. Berani sázejí na Hufa a Kořénka

Brankář Libor Kašík končí ve Zlíně a dál bude chytat na Slovensku v Nitře. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Brankář Libor Kašík se definitivně rozloučil se Zlínem. Dlouholetá opora Beranů, která ve žlutomodrém dresu odchytala nejvíce utkání a tým v sezoně 2013/2014 dovedla k mistrovskému titulu, v mateřském klubu končí a dál pokračuje v Nitře, kam před měsícem odešla na hostování.

Na Slovensku třicetiletý brankář zůstane minimálně do konce letošní sezony.

„Rozhodnutí vyvázat Libora z celého jeho kontraktu bylo pro mě velmi těžké. Vím co pro Zlín vykonal a že již nyní patří mezi žlutomodré legendy. Nicméně mu bude 31 let a vím, že má před sebou velkou výzvu prosadit se na zahraničním angažmá což mu na jeho skvělé kariéře ještě chybí. Zároveň máme Dana s Michalem, kteří bojují o místo v našem brankovišti každým zápasem jak za Zlín, tak i za Vyškov a jde jim to náramně. Tak proč jim tu šanci nedat? Dokud budu šéfem Beranů, má Libor kdykoliv u nás dveře otevřené. Přeji mu vše nejlepší do dalších sezon a děkuji za skvělé služby, které Beranům odváděl,“ uvedl generální manažer zlínského klubu Robert Hamrla.

Kašík strávil v Baťově městě dvanáct sezon a patří mezi nejvýznamnější brankáře v rámci historie zlínského klubu. Ve žlutomodrém dresu odchytal nejvíce utkání a získal nejvíce výher. Největší týmový úspěch se mu podařil v sezoně 2013/14, kdy Berany dovedl k titulu. V tomto roce se stal nejlepším brankářem i nováčkem extraligy.

Nitra je jeho třetí zahraniční štace. Předtím působil v KHL, kde chytal za Amur Chabarovsk, ve Finsku nastupoval za Kärpät Oulu.

Ve Zlíně kromě Kašíka končí i David Honzík. Berani budou ve zbytku sezony spoléhat na mladé odchovance. Letos dobře chytajícího Daniela Hufa doplní Michal Kořének. Trenérovi Říhovi je k dispozici také junior Tobiáš Synek.

„Cesta odchovanců je pro Zlín jediná správná. Nyní máme jasně definovanou jedničku a v příštích letech dostanou příležitost také další zlínští nadějní brankáři,“ dodal Hamrla, který sám za Zlín odchytal 49 utkání v nejvyšší soutěži.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x