Káva na triko bude v Otrokovicích v netradičním stylu

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - Další doprovodnou akcí kampaně Do práce na kole bude v Otrokovicích „káva na triko“. Zaregistrovaní soutěžící si mohou dát v pondělí 25. května 2020 mezi 14. a 17. hodinou výbornou kávu z místní pražírny, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí otrokovické radnice Romana Stehlíková.

Akce se uskuteční u cyklostezky podél Dřevnice v altánu u splavu.

Dobrá káva může být po cestě z práce vítaným zpestřením. Organizátoři oslovili majitele Pražírny kávy Otrokovice – Fiery Bean, jehož tým zkusí připravovat kávu přímo na místě bez elektřiny – na grilu. „Jelikož v altánu není přívod elektřiny, budeme kávu vařit netradičně v džezvě na grilu. Myslím, že by mohl být takový proces vaření kávy sám o sobě zajímavý. Tuto metodu budeme zkoušet poprvé, takže jsme sami zvědaví, jak to dopadne,“ usmívá se Pavel Gráf, majitel pražírny.

Kromě lahodné kávy bude připravena i voda a drobné občerstvení. A jako obvykle bude na místě otrokovická cyklokoordinátorka Renáta Krystyníková, která se těší na diskuzi s nadšenými cyklisty  týkající se rozvoje cyklodopravy v našem městě.

„Káva na triko“ se v Otrokovicích uskuteční již po šesté. Druhým rokem bude mimo budovu radnice. „Pro většinu soutěžících je cesta na radnici zajížďka, takže nebyla vysoká návštěvnost. Od tohoto místa si slibujeme podstatně vyšší účast,“ osvětlila Krystyníková. Dodala, že minulý rok byla cyklostezka zaplavená, takže u altánu se zastavil mizivý počet cyklistů.

Celorepubliková kampaň Do práce na kole má přimět lidi přemýšlet nad využíváním bezmotorové dopravy. Koná se každým rokem během měsíce května. Letos sice byla kvůli koronaviru upravena pravidla, ale cíl kampaně zůstal zachován.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x