Kavárna života na onkologickém oddělení rozšiřuje provoz. Uvítala by další dobrovolníky

Foto: KNTB
ZLÍN – Kavárna života byla na Onkologickém oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně slavnostně otevřena na konci července a od té doby je v provozu dva dny v týdnu. Vedení nemocnice se snaží její provoz ještě více rozšířit, k tomu však potřebuje další dobrovolníky.

Cílem projektu Kavárna života Nadačního fondu Pavla Novotného je především zpříjemnění trávení času v čekárně onkologickým pacientům, jejich rodinným příslušníkům nebo doprovodu. Dobrovolníci vaří kávu, nalévají nápoje a s pacienty si povídají.

Kavárnu jsme otevřeli zatím na dva dny v týdnu, od zahájení provozu nám trochu přibylo dobrovolníků, takže od září rozšiřujeme provoz na tři dny,“ uvedla koordinátorka dobrovolníků v Krajské nemocnici T. Bati Lucie Balogová.

Baťova nemocnice dobrovolníky pro tento projekt stále hledá, aby mohla Kavárna života pro onkologické pacienty fungovat každý všední den. Nyní je v provozu v pondělí a ve středu v čase od 9 do 11 hodin. Od září rozšíří svůj provoz i na čtvrtek.

Zatím máme celkem devět dobrovolníků, potřebovali bychom jich však minimálně 15, abychom pokryli celotýdenní provoz,“ dodala Lucie Balogová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x