Když dítě škrtne zápalkou, co se nestane? Požár zaplane!

foto: HZS Zlínského kraje
VESELÁ – K požáru dílny v obci Veselá u Zlína muselo vyjet pět jednotek hasičů. Hořet začala střecha dílny a oheň se rychle šířil.

V pátečních odpoledních hodinách přijali hasiči hlášení o požáru nízké budovy v obci Veselá na Zlínsku. Oznamovatel sdělil, že vidí plameny a hustý černý kouř.

Po příjezdu hasiči provedli průzkum v dýchací technice, při kterém zjistili, že hoří střecha a asi třetina dílny. Bylo třeba vytvořit tři útočné proudy vody, kterou požárníci odebírali z podzemního požárního hydrantu v obci.

Po 25 minutách byly plameny již pod kontrolou a bylo možné provést měření teploty konstrukcí termokamerou. Ty museli hasiči postupně rozebírat, aby se mohli dostat ke skrytým ohniskům požáru. Nakonec bylo nutné strhnout i část štítu.

Šetření zjistilo, že na půdě dílny bylo uskladněné seno, ve kterém si hrály děti. Ty svou neopatrností stohy zapálily a rychle se šířící oheň pak pohltil celé stavení. Nikdo naštěstí nepřišel k úrazu.

Způsobená škoda se vyšplhala na částku 1 milion korun. Díky rychlému ohlášení a zásahu hasičů potom byly uchráněny hodnoty ve výši asi 5 milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->