Když „guma“ odloží gumy

Foto: zlin.cz
LUHAČOVICE - Příroda jde do zelené barvy, mrknout se na jemně zeleně "oblečené" stromy, ale teď i louky a pole, je balzámem na třeba drahotou těžce zkoušené nervy. Je s podivem, že se najdou lidé, jak praví klasik, majitelé duševních suterénů, kteří dokážou i tak krásný jarní čas ostatním znepříjemnit...

Procházka zelení nad Luhačovicemi směr Horní dvůr, což je stará hospodářská usedlost ve druhém pohledu nad Ludkovicemi a Biskupicemi obklopená nově vysázenými švestkovými sady, může skončit fiaskem.

„Dědo, kdo sem dal ty pneumatiky?“ táže se malá holčička přímo u silnice, kde se rádi projíždějí třeba cyklisté. A děda odpovídá. „Ty gumy sem, Terezko, dala nějaká guma.“

Když pětiletý capart neporozumí, tak jí dědeček vysvětlí, že guma rovná se pneumatika, ale že guma znamená i člověk mdlého rozumu, drzoun a hlavně hlupák, který neuznává společenské normy. A který tu ostatním takhle zkazil jarní pohodu.

Přesně tak to je, stěží se v pozdně dubnovém odpoledni zalitém jarním sluníčkem smiřujete s tím, že se prostě najde někdo, kdo pracně naloží staré pneumatiky a pak je tu jednoduše, zřejmě pod příkrovem tmy, vyhodí. Jaký má asi pocit, se můžeme jen domýšlet.

Do jisté míry ušetřil, ulevil si, zbavil se problému.

Hlavně je ale guma.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x