Když jsou tenisová srdce na pravém místě…

Foto: TK Zlín
ZLÍN - Už se z toho stala pěkná tradice. Zahajovací turnaj pro členy a partnery Tenisového klubu Zlín mívá v areálu na Vršavě benefiční charakter. A to se spolkem Srdce na pravém místě. Ten slaví rovných deset let, kdy pomáhá rodinám s nemocnými dětmi, které prostě neměly tolik štěstí v životě. I tentokrát se mezi smeči, loby, kraťasy a voleji našla chvíle přispět slušnou finanční částkou pro rodinu Sofie Kendiurové.

„Moc dobrý pocit, děkujeme všem, kteří přispěli, z těchto finančních darů přispějeme Sofince na rehabilitace. Jinak jsme jí už díky péči jednoho z našich partnerů pořídili vozíček, který ji usnadňuje pohyb,“ pravil Jakub přímo na turnaji, který se kvůli rozmarům upršeného nebe odehrál ještě v hale.

Každý ze zúčastněných klubových párů měl pořádnou porci zápasů, režii turnaje si vzal do rukou předseda TK Zlín Jan Macharáček.

„Naši tenisté mají značnou výdrž, a tak finalisté a semifinalisté museli odehrát hned šest duelů, byly zajímavé a bylo mi potěšením sledovat, že po zimním období kvalita rozhodně neklesla,“ komentoval dění na čtyřech kobercových dvorcích Macharáček.

Ve finále se střetly páry Tománek, Ševeček a Výmola, Tomšů. Po boji se po výsledku 6:4 stali vítězi prvně jmenovaní.

„Možná je to klišé, ale tady vyhrál úplně každý, nejen za bojovnost a um na kurtu, ale také tím, že účastníci přispěli na dobrou věc. Jen pro zajímavost, rádi bychom založili nadační fond a vybudovali speciální zdravotnické zařízení pro zhruba třicítku našich klientů, jimž dlouhodobě pomáháme,“ konstatoval při loučení předseda spolku Srdce na pravém místě Jakub Kohoutek.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x