Ke Strategii Zlín 2030 se po obyvatelích a firmách vyjádří i osobnosti města

Foto: MěÚ Otrokovice
ZLÍN - Město Zlín zpracovává strategii svého rozvoje do roku 2030. Obyvatelé města to mohli zaznamenat i díky dotazníkovému šetření, ve kterém měli občané možnost sdělit svůj názor na život ve Zlíně. Podobnou možnost k vyjádření získala i vybraná skupina zlínských firem, které budou hodnotit podnikatelské prostředí ve městě. Poslední skupinou, která se zapojí do výzkumu, jsou vybrané osobnosti Zlína, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Do rozhovorů bylo vybráno dvanáct osobností z oblasti zdravotnictví, kultury, sportu, vzdělání, bezpečnosti, dopravy, územního plánování a další. „Cílem rozhovorů je zjistit, co si osobnosti myslí o Zlínu, jeho správě a rozvoji, jaké problémy považují za nejzávažnější, co postrádají ve městě a jaké jsou jejich vize do budoucna. Názory a připomínky zlínských osobností jsou pro tvorbu tohoto dokumentu velmi důležité. Spolupráce je dobrovolná, ale dostatek tipů a připomínek umožní kvalitní zpracování této strategie,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Průzkum především formou osobních rozhovorů realizuje společnost PROCES – Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Strategie Zlín 2030 bude zpracována se zapojením zástupců politické reprezentace města, pracovníků Magistrátu města Zlína, zástupců významných organizací a institucí ve městě, tzv. stakeholderů, odborných expertů a veřejnosti.

Pro tvorbu Strategie 2030 byly sestaveny pracovní skupiny pojmenované Kvalita života, Vzdělání, Bezpečnost, Doprava a technická infrastruktura, Územní plánování a urbanismus, Vstřícné město a Vizionářská.

 „Na základě vznikající strategie Zlín 2030 by mělo být nastaveno jasné směřování města. Naším cílem je, aby byl Zlín rodinným městem, které bude stavět na svých silných stránkách. Těmi jsou bezpečnost, životní prostředí, dostupnost kvalitního školství i bohatý výběr z volnočasových aktivit. Chceme, aby ve Zlíně zůstávali, nebo sem přicházeli produktivní lidé, kteří zde budou zakládat rodiny,“ doplnil primátor Jiří Korec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x