Ke zlínské zoo přestanou od víkendu jezdit posilové spoje

Foto: wikipedia.org
ZLÍN – Sezona posilových spojů MHD k Zoo Zlín skončila. Četnost trolejbusových spojů na linkách č. 4 a 5 se v zimním období, tedy od října do března, snižuje. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice tak reaguje na výrazně menší počet návštěvníků zoo.

Návštěvníků zlínské zoologické zahrady po skončení letní sezony přirozeně ubývá. Pozná se to i ve vozidlech MHD, která jezdí na linkách č. 4 a 5 mezi Podhořím, centrem města, Kostelcem, Štípou a ZOO Lešná. Dopravní společnost Zlín – Otrokovice tomu proto přizpůsobí rozsah svého provozu.

V sobotu a v neděli, poprvé tento víkend 7. a 8. října, již některé spoje uvedených trolejbusových linek nepojedou k zoo, ale otočí se už na obratišti Vršava. Zatímco v letním období jezdil o víkendech k zoo trolejbus zhruba jednou za dvacet minut, od 7. října to bude jeden spoj za čtyřicet minut.

Letní posilování dopravy k ZOO Lešná je naše dlouholetá praxe, která vychází z průzkumů o počtech cestujících. Hned o prvním dubnovém víkendu příštího roku se posilové spoje k ZOO na linky 4 a 5 opět vrátí,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Ondřej Vašulka.

Přehled krácených spojů na linkách 4 a 5 o víkendech:

Odjezdy z Náměstí Práce: 9:14; 10:14; 11:14; 11:54; 12:54; 13:34; 14:14; 16:54; 17:34; 18:14

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x