Kejklířský jarmark si z kalendáře akcí škrtněte. Nahradí ho Food truck festival

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Víkend v půlce září ve Zlíně tradičně patřil Kejklířskému jarmarku, to se však letos změní. Místo něj zlínská radnice v termínu 16. a 17. září uspořádá premiérový Food truck festival, který netradiční formou roamingových restaurací umístěných přímo ve vozech nabídne vybrané lahůdky z domácí i zahraniční kuchyně.

Zlínská radnice chce v rámci celého roku upravit strukturu akcí pro veřejnost tak, aby si na své přišli zástupci všech věkových kategorií, a proto bude některé typy akcí postupně nahrazovat. Jako první na řadě je původně plánovaný Kejklířský jarmark, který bude nahrazen Food truck festivalem.

„Food truck festival nebude jen kulinářským zážitkem, po oba víkendové dny nabídne kromě výjimečných pochutin také bohatý kulturní program, který bude v sobotu zaměřen na mladší publikum, v neděli pak na rodiny s dětmi. Naším cílem je, aby se Zlíňané chodili více bavit do centra města, a zároveň jsme do Zlína přivedli více turistů,“ uvedl vedoucí odboru tiskového a cestovního ruchu Tomáš Melzer.

Food truck festival se uskuteční v sobotu 16. září od 11 do 21 hodin, v neděli 17. září začne program v 11 a skončí v 19 hodin.

V rámci sobotního doprovodného programu bude hlavním tahákem vystoupení rapera Resta & DJ Wiche, kteří vydali společnou desku nominovanou i na rapového Anděla. V neděli vystoupí kapely L. A. Sunday a The Only way, pro děti bude připraveno i divadélko Z pohádky do pohádky,“ upřesnil Tomáš Melzer a dodal, že po oba dny bude akci moderovat Filip Bartek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x