Keňané ovládli festivalový půlmaraton

Festivalový půlmaratonu ovládli běžci z Keni. Foto: Zlín Film Festival
ZLÍN - Téměř patnáct set běžců se vydalo na trať, aby změřili své síly na festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín 2024, který se konal v rámci Zlín Film Festivalu letos podeváté. Pro zlato si nakonec doběhli Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo a Philice Cheborioth Kipkerio z Keni.

Běžce neodradilo ani chladné počasí. Na trať se vydalo přesně 1445 účastníků – 496 půlmaratonců, 381 čtvrtmaratonců a 568 členů čtyřčlenných a premiérově i tandemových štafet. Nejlepší časy zaběhli Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo (01:08:34) a Philice Cheborioth Kipkerio (01:18:10), do cíle čtvrtmaratonu první dorazili Martin Borák (00:36:01) a Barbora Vahalíková (00:40:10).

Trasa vedla tradičně od Kongresového centra přes náměstí Míru do továrního areálu, dále přes Rybníky, Čepkov, Podvesnou, Benešovo nábřeží a Dlouhou ulici zpět na náměstí Míru. Tam závod pro čtvrtmaratonce končil, půlmaratonce pak čekal ještě jeden okruh. 

Za každý kilometr, který závodníci uběhli, věnuje ZFF jednu korunu projektu KORUNKA POMÁHÁ. Výtěžek ve výši 18 196 korun putuje k rodině sedmiletého Štěpána Zásměty z Provodova, který bojuje s onkologickým onemocněním.

Zdroj: Zlín Film Festival

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x