Klid fotbalových zbraní. Nastal čas dovolených. A taky práce

Foto: zlin.cz
ZLÍN/UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Podepsáno, podtrženo. Fotbalová sezóna je opravdu minulostí. Právě na podtrženou jedničku je to u prvoligistů v Uherském Hradišti. Slovácko suverénně obhájilo čtvrtou příčku, ale do historie klubu napsali jeho fotbalisté a realizační tým famózní úspěch. Stali se vítězi poháru a podruhé po sobě nahlédnou do fotbalové pohárové Evropy.

Hned po utkání se Spartou (3:1) mohly vypuknout oslavy naplno, vyhrát pohárovou soutěž , to je věc. Mimochodem v raném vývoji soutěže – v osmifinále – vedla Karviná vedená tehdy nově starým lišákem Bohumilem Páníkem na Slovácku v listopadu loňského roku 1:0 a byla vteřiny od postupu. A Slovácko logicky od vyřazení… Pak vyrovnal v 93. minutě Jurečka a rozhodlo se v prodloužení.

A tak když kapitán Michal Kadlec zvedl v památném datu 18. května 2022 nad hlavu pohár, mohlo začít několikaetapové veselení se. Nejdříve na hřišti, pak v šatně, následně na náměstí s výbornými fanoušky.

Na druhý den ještě záblesky oslav, ale spíše odjezdy a odlety na dovolené, plánovány ostatně byly o několik dnů dříve. Pár hodin po slavném utkání se už jeden z trenérů Josef Mucha hlásil z břehů Středozemního moře, vypětí sezóny už mažou i další jako třeba Jan Kalabiška. Nastal prostě slastný čas chvilkového odpočinku a čerpání nových sil.

13. června by ve Stonkách měla začít nová sezóna, až si to všechno sedne – už bez nejlepšího střelce Václava Jurečky – uvědomí si hoši, tedy spíše pánové z nevelkého klubu, jak velkého úspěchu dosáhli.

Pět let dělí od podobné radosti fotbalisty Zlína. V klubu, který skončil dvanáctý a ukázal, že tohle umístění je zhruba realita těchto měsíců, si na výhru v poháru ještě vzpomenou třeba Vukadinovič, Fantiš, Dostál nebo Matejov.

Jisté je také to, že během první části léta zmizí z fotbalové mapy název Fastav Zlín. Titulární sponzor u toho byl deset let, stejně jako před ním Tescoma.

Na obou stadionech je teď klid, Zlínští začnou přípravu 20. června. Páni správcové ještě mají práci, ve Zlíně se ještě odehraje finále krajského poháru.

Ale po klidu vždy přichází nové věci, přestupy, naděje, vyhlídky, vyřčené cíle a tak dále. Fotbalový fanda půst rád nemá.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x