Kloboučku hop, míčku hop. Aneb největší tenisový den Zdeňka Venery

Foto: zlin.cz
ZLÍN - Tenisová sezóna pod širým nebem ještě díky přízni "shora" nekončí. Své kamarády pozval na prodlouženou v kategorii medium třeba Karel Zálešák na dvorce staroměstského Širůchu, ve Zlíně na Vršavě po oslavách 100 let klubu budou uzavírat sezónu tlačenkovým turnajem příští víkend. Už na začátku tohoto se na antuku vydali nestárnoucí milovníci (tenisu) ze skupiny Morning Birds. Ranní ptáci zažili při svém sletu jedinečnou událost.

Losovalo se z putovního originálního amerického klobouku kultovní značky Stetson. Ten byl poslední roky výhradně v rukou, respektive na hlavách šikovných tenistů, pánů Poláka a Bětáka. Už je všechno jinak.

Šest deblů si to rozdalo originálním způsobem ve stylu každý s každým. Ve dvojici Veča (Venera, Čada) kraloval bývalý hokejový trenér, trojnásobný vítěz ankety o extraligového trenéra roku Zdeněk Venera.

„Jasný skokan roku,“ hodnotil Venerův um na konci turnaje jeho ředitel Petr Polák.

Stále mimořádně rychlý Zdeněk Venera byl strůjcem všech pěti vítězných utkání, třebaže…

„…třebaže jsem v závěru opravdu tuhnul, ale vydržel jsem, pět setů je jak pořádný hokejový zápas s několikanásobným prodloužením,“ smál se vítěz.

„Tak nevím, jestli budu o víkendu k nalezení, představte si, že jsem vyhrál svůj úplně první turnaj v životě. A to se své oblíbené hře věnuji pěkných pár let, možná lépe řečeno desítek let,“ uculoval se ve slušivém klobouku spokojený premiant.

Na tomhle turnaji, kde se věkový průměr dostal už někam nad pětašedesátku, ovšem nebylo poražených. V nádherném počasí, nezraněni, zvítězili úplně všichni.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x