Knihovna na Jižních Svazích bude dočasně uzavřena

Foto: kfbz.cz
ZLÍN - Od března bude uzavřena Obvodní knihovna Jižní Svahy. Důvodem je plánovaná rekonstrukce, server Zlin.cz o tom informovala projektová manažerka Gabriela Winklerová.

V první fázi bude uzavřeno pouze oddělení pro dospělé čtenáře,
a to od 2. března. Do 13. března zůstane v provozu dětské oddělení, v němž bude možné vracet knihy zapůjčené i v oddělení pro dospělé čtenáře. Jeho provozní doba bude kopírovat dosavadní otevírací dobu oddělení pro dospělé čtenáře. Celý provoz knihovny Jižní Svahy bude do odvolání uzavřen od 16. března. 

„Z důvodu stěhování knih a vybavení z uzavřené knihovny Jižní Svahy bude od 2. do 6. března uzavřena pobočka Podlesí. Znovu otevřena bude ve standardním provozu v pondělí 9. března 2020. Od 1. dubna pak bude fungovat v rozšířeném provozu,“ dodala Winklerová.

Po celou dobu uzavření mohou čtenáři knihy vypůjčené v knihovně Jižní Svahy vracet na pobočce Podlesí a v Ústřední knihovně. Půjčovat si mohou knihy stejně jako dosud ve všech pracovištích Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně, tj. v Ústřední knihovně, v obvodních knihovnách Díly, Malenovice, na 10 pobočkách na území města Zlína, tj. Kostelec, Kudlov, Lhotka, Louky, Mokrá, Podlesí, Prštné, Příluky, Štípa a Velíková.

Na pobočku Podlesí (Podlesí IV 5302, 760 05 Zlín – Jižní Svahy) se přesune po dobu uzavření knihovny Jižní Svahy část knihovního fondu, noviny, časopisy a také program Dopoledne s rodiči a dětmi. Poslední setkání rodičů s dětmi v knihovně Jižní Svahy se uskuteční v pondělí 2. března od 9.30 hodin, další setkání se uskuteční od 6. dubna již na Podlesí,
a to každé první pondělí v měsíci.

„Naši čtenáři dlouhodobě počítali, že v nejbližší době k rekonstrukci a tím i k uzavření knihovny musí dojít, neboť situace byla v posledních dvou letech již neudržitelná. Zejména v deštivých dnech docházelo k silnému protékání střechy, poškození jak zdiva, tak vnitřního vybavení a knih. Odborné posudky statikem potvrdily nezbytnost celkové rekonstrukce budovy,“ řekla vedoucí knihovny Jižní Svahy Kateřina Sobotíková. Předběžný datum znovuotevření je odhadován nejdříve na září 2020.

Pracovníky knihovny Jižní Svahy mohou čtenáři v době uzavření knihovny kontaktovat na e-mailu: knihovna_js@kfbz.cz a na tel: 739 684 135.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x