Koalice ve Zlíně nechce přenášet celostátní kauzy na město, zdrží se útoků

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Zlin)
ZLÍN – S ohledem na blížící se letošní krajské volby a volby do Sněmovny v příštím roce doplnila koalice ve Zlíně několik věcí do koaliční smlouvy. Nechce přenášet celostátní kauzy na město, partneři se zdrží osobních útoků a výsledky koalice budou bez ohledu na rozdělení kompetencí prezentovat jako výsledky celé koalice, řekl serveru Zlin.cz mluvčí radnice Tomáš Melzer.

Koalici ve Zlíně tvoří ANO, Starostové a nezávislí, KDU-ČSL, ODS a Česká pirátská strana. Zástupci koaličních partnerů se s ohledem na blížící se volby a politické boje dohodli na dodatku koaliční smlouvy pro volební období 2018 až 2022. „Zlín čekají důležité projekty. Je potřeba, abychom se soustředili na práci týkající se rozvoje města a nebrzdili se politizováním. Proto jsem navrhl dodatek koaliční smlouvy,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Koaliční partneři se v dodatku zavazují, že vynaloží maximální úsilí pro získání externích zdrojů k financování městských projektů, vyvarují se zbytečného politizování a přenášení kauz z celorepublikové, krajské či jiné úrovně. „Výsledky koaliční spolupráce se budou prezentovat bez ohledu na rozdělení kompetencí jako výsledky celé koalice a v průběhu koaliční spolupráci i v rámci volebních kampaní se partneři zdrží osobních útoků a hodnocení osobního charakteru,“ uvedl Melzer.

Podle něj v případě, že kdokoli z koaličních partnerů dospěje k závěru, že některý aktuální problém je zásadní pro další rozvoj a řízení Statutárního města Zlína, má tento koaliční partner právo svolat k danému problému koaliční schůzku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x