Kolem Štěrkoviště už projdete bezpečně díky novému chodníku

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Bezpečný průchod podél Rekreační oblasti Štěrkoviště v Otrokovicích zajistí až tisícům lidí denně nový chodník. Ten se začal budovat letos na jaře a otrokovickou radnici vyšel na více než 7 milionů korun.

Rekreační oblast Štěrkoviště navštíví přes léto během jednoho dne i několik tisíc návštěvníků. Ti, co přijedou osobními vozy, se často pohybovali v komunikaci a vznikaly zde nebezpečné situace. Vybudování chodníku proto bylo logickým krokem ke zvýšení bezpečnosti.

Nejde ale jen o sezónní záležitost. Chodník budou využívat také zahrádkáři z přilehlého sadu Míru i lidé mířící na tlumačovské Skály,“ popsala starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Chodníky vedou podél stávajících silnic s celkovou šířkou 1,5 metru a podél silnice 2 metry. 

Vznikly zde dvě větve. Větev A začíná u sportovní haly a navazuje na stávající chodník. Pokračuje dále směrem k okružní křižovatce a vede podél silnice směrem na Kvasice, kde je ukončena u napojení na stávající chodník u panelových domů, přibližně 100 m od okružní křižovatky. Větev B navazuje místem pro přecházení na větev A u sportovní haly a vede podél rekreačního areálu směrem k přivaděči na silnici I/55. Chodník je navržen v celé délce podél silnice a ukončen je u stávajícího vjezdu k zahrádkám v blízkosti mimoúrovňové křižovatky silnice I/55,“ přiblížil vedení chodníků Jiří Andrlík z odboru rozvoje města.

S financováním realizovaných projektů radnici významně pomáhají získané dotace. „Pečlivě si hlídáme připravované i vyhlášené výzvy, máme nachystané projekty a čekáme na vhodný dotační titul, do kterého bychom se mohli přihlásit, abychom ušetřili městské kase. Stejně tomu bylo i v tomto případě. Prostřednictvím dotace z Evropské unie jsme mohli profinancovat 85 % z celkové částky, což přestavuje přibližně 6 milionů korun,“ doplnila Večerková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x