Koncert Blízko nebe se inspiroval legendárními „Brouky“

Foto: 14/15 Baťův institut
ZLÍN – Legendární britská kapela Beatles odehrála svůj poslední koncert na střeše londýnského nahrávacího studia Apple v lednu roku 1969. Podobnou atmosféru mohli o 52 let později zažít všichni, kteří se vydali na střešní terasu budovy 14 v baťovském areálu, kde se konal koncert s příznačným názvem - Blízko nebe.

Střešní terasa budovy 14 v baťovském areálu není veřejnosti běžně přístupná. O to více láká k návštěvě, pokud se na ní koná nějaká kulturní akce, a nejinak tomu bylo v neděli 20. června večer. „Máme radost, že ani teplé počasí, které možná lákalo spíš k vodě než za kulturou, neodradilo účastníky koncertu, aby si přišli užít mimořádný hudební večer. Střešní terasa poskytla atraktivní kulisy okolního města a skvělé vystoupení instrumentalistů Ondřeje Svačiny a Radima Nowaka, které svým zpěvem doprovodil Richard Nálepa, bylo mnohokrát odměněno zaslouženým potleskem,“ okomentovala akci ředitelka 14|15 Baťova institutu Petra Kubíková.

Koncert nabídl průřez mnoha žánry od klasických jazzových a swingových skladeb v podání působivé kytary a saxofonu přes chytlavou latino hudbu až po moderní pop rock. Charismatický hlas Richarda Nálepy umocnil řadu interpretovaných skladeb, ať už šlo o balady nebo svižné kousky.

Tímto koncertem program akcí pořádaných na střešní terase nekončí. V průběhu letních prázdnin se zde zájemci mohou těšit například na besedy v rámci cyklu Literární jaro, které uspořádá Krajská knihovna Františka Bartoše, nebo na vybrané akce Krajské galerie výtvarného umění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x