Konečně je tu léto, jak má být

Foto: Zlin.cz
HOLEŠOV - Léto se konečně hodlá ukázat v blyštivé formě. Červenec směřuje k vrcholu a moc radosti zatím vodomilům a příznivcům opalování nepřinesl.

Podle meteorologů nás čeká nejteplejší týden v roce. Teploty by konečně měly přeskočit i výrazněji přes třicítku. V neděli ji třeba na koupališti v Holešově už vážně atakovaly.

Však se to také hodně zamlouvalo dvěma pohledným mladým dámám. Petra i Lenka jsou přímo z Holešova.

„Oceňujeme s kamarádkou, že tu není nával, voda je osvěžující, zatím má 22 stupňů, to je v pohodě,“ říká přímo u bazénu zdravotní sestra Petra.

Také Lenka, která pracuje ve městě jako servírka, je spokojená. „Je to tu opravdu fajn, není našlapáno, dá se i pěkně zaplavat, skočíme se občerstvit, nemá to chybu,“ těší se z pěkného letního dne.

Těch dnů na koupání opravdu zatím v tomto podivuhodném roce příliš nebylo.

„Jestli dobře počítám, tak by mi stačily prsty jedné ruky, ekonomicky nic moc, snad se srpen ukáže v lepším světle, tedy s vyššími teplotami,“ hodnotí a doufá starostka Koryčan Hana Jamborová.

Město se pyšní opravdu pěkným koupalištěm, které spravují a provozují koryčanské Technické služby.

Ve Zlíně má koupaliště „pod palcem“ společnost Steza. Vedoucí provozu Iva Vavrečková také věří v lepší druhou polovinu léta. „Zatím to rozhodně nebylo ono, výhled do týdne, kdy se potká červenec se srpnem, je ovšem optimističtější, tak všechny srdečně zveme jak do Zimních lázní, tak na Zelené či na Panoramu,“ láká paní vedoucí.

Počasí dělá mnohým vrásky, jedné naprosto úžasné paní ale vůbec ne. Anna Ducháčová oslavuje 92. narozeniny.

„Ať pálí slunce, anebo prší, jsem denně na otrokovickém Štěrkovišti, plavu každičké ráno od května do října,“ udivuje úžasná dáma, která na teploty zase tolik nehledí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x