Kraj chystá modernizaci kuchyně a jídelny ve zlínské SPOŠ-COP

Kraj chystá modernizaci kuchyně a jídelny na SPŠP-COP. Foto: Zlínský kraj
ZLÍN - V Domově mládeže Střední průmyslové školy polytechnické – Centru odborné přípravy Zlín (SPŠP-COP) připravuje kraj velkou investici. Server Zlin.cz o tom informovala Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

První etapu celkové rekonstrukce domova mládeže SPŠP-COP Zlín spočívající nyní v přestavbě a modernizaci kuchyňského bloku schválila Rada Zlínského kraje. Náklady na tuto část, která bude realizována od června do října, jsou vyčísleny na 45 412 000 korun včetně DPH.

„První etapa zahrnuje rekonstrukci kuchyňského bloku v přízemí Domova mládeže. Cílem je zlepšení nevyhovujícího stavu, kdy je nutné vybudovat nové rozvody elektroinstalace, nízkotlaké páry, vody, odpadů a kanalizace i vzduchotechniky. Dalším důvodem rekonstrukce je zastaralé kuchyňské zařízení, jehož některé části jsou používány už přes 30 let a vyžadují neustálé opravy,“ řekl radní Zlínského kraje Zbyněk Fojtíček, který je zodpovědný za investice a dotace. Nyní budou do kuchyně instalovány nové moderní technologie, splňující současné vysoké hygienické nároky. Také bude vybourána většina starých příček a budou odstraněny nášlapné vrstvy podlah, které nahradí vinylové povlaky a keramická dlažba. Jsou navrženy nové příčky, podhled varny a přilehlých místností bude proveden systémem větraného stropu, který je součástí dodávky vzduchotechniky. Rekonstrukce se bude týkat také výměny rozvodů ústředního topení a klimatizace.

Objekt Domova mládeže na náměstí T. G. Masaryka je využíván jako ubytovací zařízení nejen studenty a žáky SPŠP-COP, ale i dalších školských zařízení ve Zlíně. Na nevyhovující stav kuchyňského bloku poukázala již studie zpracovaná v roce 2019. Jídelna denně připravuje 1050 obědů, a to jak pro žáky a zaměstnance vlastní SPŠP-COP, tak i pro zájemce z okolních škol. Zařízení kuchyně bylo přitom původně koncipováno pro 400 strávníků.

„V letech 2014 a 2015 byla na budově Domova mládeže provedena realizace úspor energie. Spočívala v zateplení fasády objektu, výměně oken a dveří i střechy. Stavební práce, které jsou předmětem schváleného investičního záměru, budou probíhat uvnitř objektu a do opláštění budovy, střechy, ani oken a dveří nebudou zasahovat,“ dodal radní Zbyněk Fojtíček.

Celková rekonstrukce Domova mládeže je kvůli zajištění finančních prostředků rozdělena do čtyř etap, které jsou celkově vyčísleny asi na 100 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x