Kraj podpoří nové zemědělské projekty

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ - Krajští radní schválili dotace na nové projekty agrárních komor, které se týkají činnosti zemědělců a mají přiblížit občanům kraje farmy a zemědělské objekty, jejich každodenní práci a hospodaření formou dnů otevřených dveří. Mezi agrární komory Uherské Hradiště, Vsetín a Kroměříž rozdělí kraj celkem 490 tisíc korun, serveru Zlin.cz to oznámila Adéla Čuříková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„Tři agrární komory podaly žádosti o poskytnutí dotací na pořádání nových akcí s názvem Přesvědčte se na vlastní oči, které mají široké veřejnosti přiblížit zemědělskou a potravinářskou výrobu. Podpořili jsme projekty, na kterých se návštěvníci dozvědí více o mléčných farmách, hospodářských zvířatech, zemědělské technice a rostlinné výrobě a také ochutnají místní produkty,“ přiblížila účel dotací Margita Balaštíková, radní Zlínského kraje pro životní prostředí a zemědělství.

Dotaci schválili krajští radní Agrární komoře Uherské Hradiště, Agrární komoře Vsetín a Agrární komoře Kroměříž. „Ale ani lidé na Zlínsku o nic nepřijdou, protože akce Přesvědčte se na vlastní oči se uskuteční i v okrese Zlín,“ doplnila radní Margita Balaštíková.

„Vzhledem k nouzovému stavu a vládním nařízením nebyly v letošním roce uskutečněny některé pravidelné akce agrárních komor, na které jsme vyčlenili částku 620 tisíc korun. Zrušena byla Zemědělská výstava v Kotojedech, Ovčácký den na Valašsku a TOP Víno Slovácka. Nové projekty podpoříme finanční částkou v celkové výši 490 tisíc korun,“ upřesnil Alan Urc, vedoucí Odboru životního prostředí a zemědělství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x