Kraj podpoří sociálně zdravotní aktivity dvěma miliony korun

Kraj podpoří sociálně zdravotní aktivity. Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ – Sociálně zdravotní aktivity dostanou od Zlínského kraje finanční podporu ve výši více než dvou milionů korun. Peníze pomohou zlepšit kvalitu života rodin, seniorů i osob se zdravotním postižením a zvýší motivaci k dárcovství krve.

Rada Zlínského kraje schválila poskytnutí dotací na podporu sociálně zdravotních aktivit. Mezi 56 projektů rozdělí kraj celkem 2 135 000 korun. Dotace dalším 5 projektům ve výši 136 000 tisíc korun budou ještě schvalovat krajští zastupitelé.

Organizace dotaci využijí například na rekondiční a ozdravné pobyty, rehabilitační cvičení, výchovně vzdělávací aktivity, kroužky pro rodiče s dětmi, vzdělávání lidí s handicapem, canisterapii a další aktivity. Cílem programu je zlepšení zdravotního, fyzického i psychického stavu seniorů a osob se zdravotním postižením, dále posílení vztahů v rodině, zvýšení motivace k dárcovství krve prostřednictvím ocenění dárců a zabezpečení bezbariérového prostření,“ uvedla statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí a neziskový sektor.

Žádosti o dotace v Programu na podporu sociálně zdravotních aktivit mohly podávat právnické i fyzické osoby. Podporu dalším 5 projektům v celkové výši 136 000 korun bude schvalovat Zastupitelstvo Zlínského kraje na svém příštím zasedání 19. dubna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x