Kraj zvýší kapacitu pro péči o seniory s demencí v lukovském domově

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
LUKOV - Krajští radní schválili zvýšení kapacity sociální služby domova se zvláštním režimem v Domově pro seniory Lukov o 34 lůžek, a to ze současných 21 lůžek na 55. Dojde k tomu s účinností od 1. ledna 2021, kdy současně v tomto zařízení bude o 34 lůžek snížena kapacita služby domova pro seniory ze současných 182 na 148, serveru Zlin.cz to sdělila Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

„K této změně dochází z toho důvodu, že pro část současných klientů lukovského zařízení je vhodnější služba domova se zvláštním režimem a celkově narůstá poptávka právě po tomto typu služby, přičemž celkový počet pracovních úvazků zůstane zachován,“ řekla krajská radní pro sociální záležitosti Michaela Blahová.

Kraj tak vyhovuje žádosti Domova pro seniory Lukov, který se stará i o klienty, u nichž se během pobytu v zařízení projevila Alzheimerova choroba či jiná forma demence, vyžadující zvláštní režim a specifický přístup personálu. „Tento trend je obecný, a proto i v dalších zařízeních dochází, nebo je plánována změna stávající cílové skupiny,“ uvedla Helena Miklová, vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x