Krajská knihovna otevře po čtyřech měsících volné výběry

Nově zrekonstruovaná knihovna Jižní Svahy
Nově zrekonstruovaná knihovna Jižní Svahy Foto: www.kfbz.cz
ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně obnovuje od pondělí 12. 4. 2021 částečně svůj provoz a umožňuje opět půjčování ve volných výběrech, informovala server Zlin.cz mluvčí knihovny Gabriela Winklerová.

„Máme velkou radost, že po téměř čtyřech měsících můžeme obnovit půjčování ve volných výběrech. Své brány otevře čtenářům ústřední knihovna, obvodní knihovny Díly, Jižní Svahy a pobočky Kostelec, Mokrá, Podlesí, Prštné, Příluky, Štípa a Velíková,“ uvedl ředitel knihovny Jan Kaňka.

Obvodní knihovna Jižní Svahy své prostory čtenářům otevírá dokonce po roční uzavírce, jejímž důvodem byla dlouho plánovaná rekonstrukce. Návštěvníci tak budou mít v pondělí první příležitost prohlédnout si oddělení knihovny pro dospělé čtenáře ve zcela novém kabátě, jehož autorkou je interiérová designérka Gabriela Goldová.

Vedle moderního příjemného interiéru naši uživatelé jistě ocení novinku v podobě vhozu na knihy, který je zabudován ve fasádě budovy a bude tak nově možné vracet knihy i mimo otevírací dobu knihovny. Je zde možné vracet dokumenty vypůjčené jak z Obvodní knihovny Jižní Svahy, tak z dalších provozů Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně,“ upřesnila vedoucí obvodních knihoven Kateřina Sobotíková.

Ústřední knihovna bude v provozu v pracovní dny 10-18 hod., v sobotu 9-12 hod. jen pracoviště ve 2. podlaží (vracení knih a výdej objednávek a rezervací), automat na vracení je v provozu v pracovní dny od sedmi do 19 hodin, v sobotu od osmi do dvanácti.

Aktuální provozní dobu dalších knihoven čtenáři najdou na webu knihovny.

Výpůjčky byly čtenářům automaticky prodlouženy o dobu plného uzavření knihovny a o období platnosti zákazu cestování mezi okresy. Výpůjčky, kterým již vypršela výpůjční lhůta a nelze je dále prodloužit, je třeba vrátit do 20. dubna 2021, od 21. dubna bude obnoveno upomínání. Přesné informace o stavu svých výpůjček čtenáři naleznou ve svém čtenářském kontě.

Prezenční a pobytové služby zůstávají i nadále nedostupné. V ústřední knihovně budou k dispozici individuální studovny pro registrované uživatele badatele/studenty ke studijním účelům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x