Krajská knihovna ve Zlíně ruší akce pro veřejnost

Foto: KFBZ
ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně ruší v souvislosti s vývojem epidemiologické situace v ČR veškeré březnové akce pro veřejnost, včetně besed pro mateřské, základní a střední školy. Server Zlin.cz o tom informovala projektová manažerka Gabriela Winklerová.

„S ohledem na prevenci a podporu dosud zavedených mimořádných opatření jsme se rozhodli přistoupit ke zrušení akcí pro veřejnost pořádaných knihovnou, a to i v případech, kdy počty návštěvníků nepřesahují počty 100 osob. Naplánované akce se budeme snažit realizovat v náhradních termínech,“ uvedl k situaci ředitel knihovny Jan Kaňka.

Provoz běžných knihovních služeb prozatím zůstává beze změn. Zrušena bude i oblíbená akce Noc s Andersenem.

„V dané situaci bychom našim čtenářům rádi nabídli využívání služeb knihovny z domova. Zvýšili jsme limit současně půjčených e-knih ze dvou na čtyři tituly. Registrovaní uživatelé mohou využívat prostřednictvím vzdáleného přístupu některé elektronické zdroje, jako je například hudební databáze Naxos Music Library obsahující přes 150 tisíc CD převážně, ale nejenom klasické hudby,“ podotkla vedoucí služeb Dagmar Marušáková

Studenti a odborná veřejnost mohou využít multioborovou akademickou databázi EBSCOhost včetně kolekce vybraných e-knih. Až do srpna má knihovna k dispozici zkušební přístup do filmové databáze AVA EU, která nabízí nejlepší evropské festivalové, dokumentární, hrané i animované filmy, krátké i dlouhometrážní. „Zajímavé čtení pak nabízí naše digitální knihovna Kramerius, kde je volně dostupných bezmála 150 naskenovaných knih a přes 20 titulů starších regionálních novin a časopisů, jako například baťovské Sdělení (později Zlín) a další,“ dodala Dagmar Marušáková.