Krajská knihovna zavedla knihobox

Nový knihobox ve Zlíně.
ZLÍN - Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně zavádí novou službu Knihobox. Díky ní si čtenáři mohou vyzvednout objednané výpůjčky nezávisle na provozní době.

Možná že už jste stylizovaného tučňáka u budovy Krajské knihovny Františka Bartoše zaregistrovali , ale pokud ještě nevíte, k čemu slouží, dávejte dobrý pozor. Jedná se o samoobslužný box, díky kterému máte možnost vyzvednout si výpůjčky z knihovny v jakoukoli denní dobu.


„Prvním krokem je, že si čtenář úplně standardní cestou vybere knihy, které si chce vypůjčit, v on-line katalogu knihovny. To může udělat doma, v práci, na ulici z mobilu, zkrátka jak je libo. Může si objednávat jak knihy, které jsou v danou chvíli volné, tak i knihy rezervované,“ uvedla vedoucí útvaru odborných činností Krajská knihovna Františka Bartoše Libuše Pavlicová.

Požadavek na jejich vyzvednutí v knihoboxu zašle emailem na adresu knihobox@kfbz.cz a uvede den a pravděpodobný čas vyzvednutí. Poté vyčká na oznámení, že jsou vybrané dokumenty připraveny.

„Čtenář dostane SMS nebo e-mail s kódem, kterým otevře patřičnou schránku. Takže pak už jenom přijde do knihoboxu a knížky si zde vyzvedne během půl minuty třeba i o půlnoci,“ dodala Libuše Pavlicová.

První tři měsíce bude služba fungovat ve zkušebním režimu. V tomto období bude čtenářům k dispozici zdarma. Uživatelé zaplatí pouze standardní cenu objednávky či rezervace daného dokumentu, která představuje částku 10 Kč. Novou službou vychází knihovna vstříc čtenářům, kteří nestíhají přijít během provozní doby nebo preferují bezkontaktní výpůjčku bez osobní návštěvy knihovny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x