Krajská nemocnice ve Zlíně hledá dobrovolníky. Co bude vaší náplní “práce“?

Krajská nemocnice T. Bati hledá dobrovolníky. Foto: KNTB
ZLÍN - Dobrovolnické centrum KNTB hledá dobrovolníky pro trávení času s pacienty. Nábor nemocnici pomáhá organizovat zlínská pobočka humanitární organizace Adra, která je prostředníkem mezi dobrovolníkem a nemocnicí.

Kvůli covidové pandemii přišlo dobrovolnické centrum Krajské nemocnice T. Bati o desítky dobrovolníků, kteří se nyní postupně ke své dobrovolnické práci vracejí. Zdaleka jich však není tolik jako předtím. Proto je tu nový nábor. „Náplní činnosti dobrovolníků v nemocnici je společné trávení času s pacienty, čtení, povídání, klidně i zpívání nebo hraní společenských her. Vše, co obohacuje pacientův čas u nás. Rádi uvítáme i nové canisterapeuty,“ uvedla Lucie Balogová, koordinátorka dobrovolníků v Krajské nemocnici T. Bati.

Máte právě vy zájem o dobrovolničení v KNTB?

Zkontaktujte Helenu Janíkovou z dobrovolnického centra organizace Adra na mailové adrese dc.zlin@adra.cz, nebo na telefonním čísle 731 157 471. Před zařazením do dobrovolnického programu absolvujete pohovor, jehož cílem je zjistit motivaci a vhodnost zařazení do programu. Poté projdete přípravou pro práci dobrovolníka a podepíšete smlouvu. Podmínkou je minimální věk 15 let, čistý výpis z rejstříku trestů a výborný zdravotní stav.

V současné době působí v Krajské nemocnici T. Bati celkem sedm dobrovolníků, z toho pět přichází i se svými pejsky. Nejčastěji na geriatrickém oddělení, docházejí také na následnou intenzivní péči nebo oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče.

Zdroj: KNTB

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x