Krajská rada představila své programové prohlášení pro období 2020–2024

Foto: Jiří Balát
ZLÍNSKÝ KRAJ – Rada Zlínského kraje představila veřejnosti své programové prohlášení. To stanovuje priority krajské vlády pro období let 2020–2024, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík ze zlínského hejtmanství.

„Naším společným cílem je dosáhnout všestranného rozvoje Zlínského kraje a zlepšovat kvalitu života všech našich občanů. Zlínský kraj chceme rozvíjet jako moderní region, vyznačující se rovností v příležitostech, konkurenceschopnou a prosperující ekonomikou i dynamickým tempem rozvoje. Chceme se stát lídrem republiky,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Mezi hlavní vytyčené cíle v programovém prohlášení patří například účelné, rovnoměrné a spravedlivé vynakládaní finančních prostředků pro území celého kraje, vybudování moderní infrastruktury 21. století vedoucí k užšímu provázání podnikatelské, vzdělávací a veřejné sféry, vytvoření nové koncepce zdravotnictví do roku 2030, dokončení integrace veřejné dopravy včetně zapojení všech městských hromadných doprav v kraji, modernizace obsahu a způsobu školní výuky nebo podpora navýšení kapacit domovů se zvláštním režimem včetně center duševního zdraví či posílení sociálních odlehčovacích služeb. Rada chce také podpořit rozvoj digitálních technologií a usilovat o snížení zbytečné byrokracie a zefektivnění práce krajského úřadu.

Celé znění programového prohlášení je zveřejněno na stránkách Zlínského kraje.

--> --> --> --> -->