Královské dary paní královně. Aneb: když se atletice v UH daří

Tomáš Habarta v cíli MČR. Foto: AC Slovácka Slavia UH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Možná, ale proč ne, je kousíček od často velmi hlučícího těsně sousedícího fotbalového davu na Městském stadionu Miroslava Valenty tak trochu Popelkou. A přece královnou. Lehká atletika je totiž pořád královnou sportu a v Uherském Hradišti to jistě platí také. Navíc teď dostává velice hodnotné dary. Hlavním dvořanem, rozuměj předsedou AC Slovácká Slavia v Uherském Hradišti, je Pavel Kunt.

Jak se, pane předsedo, královně sportu, klidně to užívejme, není to klišé, ve vašem městě daří? Má už pár let po stovce, snad léty nechátrá?

Jé, tak to ani náhodou, naopak, myslím, že zažíváme velmi hezké časy, a to na velmi hezkém stadionu Dany Zátopkové, která v našem městě s atletikou začínala.

Paní Dana by se mimochodem už loni v září stejně jako její milovaný Emil dožila stovky. V jakém stavu sleduje z atletického nebe váš klub?

Vidí nadšené, oddané a obětavé trenéry, spoustu dětí od přípravek přes žactvo, dorost až po dospělé.

A vidí spolu s vámi velmi potěšující úspěchy…

Tak to ano, máme čerstvě mistra republiky na steeplu Tomáše Habartu, máme další mladé reprezentanty, třeba Jakuba Kunta nebo Karolinu Mitanovou a velice slibně si vede Petr Meindlschmid, ten nedávno udivil v Mariboru výkonem 790 centimetrů v dálce, kterým vyhrál Evropský olympijský festival. Jsou tu i další, například oštěpaři Štěpán Šípek či Adéla Müllerová.

Tak to zní opravdu parádně, co vám ještě chybí k dokonalé spokojenosti?

Atletika je dnes samozřejmě jako ostatní celoroční sport. Moc by se nám hodil atletický tunel nebo dokonce hala.

Jsme v plné letní sezóně. Copak chystáte pro diváky na vašem pěkném stadionu?

Už tuto sobotu se uskuteční Memoriál Květoslava Tichavského. Květoš měl coby předseda klubu i člen nejužšího vedení města zásluh moře, mimo jiné o náš stadion. Jeho památku uctí v sobotu spousta závodníků, mimo jiné přivítáme i naše nejlepší sprintery. Ti se ve štafetě pokusí o limit na MS štafet na Bahamách, ale těšíme se i na jejich individuální závody.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x