Krása na zahrádce uprostřed Zlína. Papriky ve vaně

Zeleninová krása ve vaně. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Nemusí dozrávat všechna zeleninová krása někde v zahrádkářské kolonii na kraji města, případně na zahradách na venkově. Kdepak, klidně taky uprostřed Zlína. Tahle zahrádka rodiny Juříčkovy je přímo skvostná. Už se blíží sklizeň rajčat, dozrávají papriky a mnohé další dobroty. Může za to jedna skoro neuvěřitelná paní- Paní Božena Juříčková to tu má jako v zahrádkářské pohádce.

Stačí vejít a vidíte, co jinde spíše sporadicky. Tak třeba ve dvou vanách tu teď zrají krásné papriky, často spíše výsada skleníků.

„No ono už to bude dobrých dvacet let, kdy jsme předělávali koupelnu. Nějak mi bylo líto vyhodit je a tak mne napadlo, že půjde o ideální místo na pěstování zeleniny. Letos máme v malé i menší vaně docela pěkné papriky,“ dělají mi radost, ale není jediná,“ říká při pohledu na rostoucí plody šikovná paní.

Tohle ale není zdaleka jediná věc, která pří letmé návštěvě potěší. Tak jak jdou u dřevěných sloupků rajčat, to je další jedničková záležitost.

„Rajčata vypadají docela dobře, musejí se samozřejmě zalévat, o tom není sporu, ale to je u zeleniny vlastně zásada číslo jedna. My se synem ale ani nijak zvlášť nepřihnojujeme, prostě se tu daří, mám radost, ne že ne. Čerstvá zelenina uprostřed města, to už je takový dobrý zvyk.“

Celá zahrada působí báječným dojmem, je znát, že má paní Božena čas.

Zahradu zdobí mnoho dalších zeleninových dobrot, za chvíli se například bude sbírat hrášek, dobře jde mimo jiné i fazole, cibule a tak dále a tak dále. Všude také plno květin.

„No v důchodě už jsem nikoliv pár let, ale čtyři desetiletí,“ udivuje naprosto vitální žena.

Takže to nejlepší nakonec s blahopřáním k narozeninám. Za pár dnů bude paní pěstitelce 93 !!! let.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->