Kriminalisté dopadli zloděje, který v rodinných domech kradl starožitnosti a nářadí

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Až pět let za mřížemi hrozí třiatřicetiletému muži ze Vsetínska, který se letos v zimě a na jaře celkem šestkrát vloupal do rodinných domů ve Valašských Kloboukách a okolí. V místech odcizil předměty za 178 tisíc korun.

Ke všem vloupáním došlo v období od února do května letošního roku. „V prvním případě muž vnikl do garáže po vytlačení sklopného okna a odcizil odtud nářadí, vzduchovky a hodinky za celkem deset tisíc korun. V dalším případě, tentokrát společně se svým sedmadvacetiletým kumpánem, vytlačil francouzské okno a z rodinného domu odcizili starožitnosti, zlato a obrazy za 110 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Do dalšího domu muž vešel pootevřenými balkonovými dveřmi a ukradl různé předměty za dvanáct tisíc korun. Do ostatních domů vnikl stejnými způsoby a bral opět starožitnosti nebo nářadí. Jeden z majitelů domů pachatele uviděl po krádeži utíkat a vyfotil ho.

Zkušený kriminalista poznal, o koho se pravděpodobně jedná, vydal se po jeho stopách a asi po dvou kilometrech našel batoh s uloupenými předměty a osobními věcmi pachatele. Muž se ke všem krádežím přiznal, některé odcizené předměty policisté vrátili jejich majitelům,“ pokračovala Kozumplíková.

Obviněný má v rejstříku trestů 14 záznamů pro majetkovou i násilnou trestnou činnost, přičemž se na šikmou plochu vydal již jako mladistvý. Jeho kumpán je obviněný ze stejných trestných činů, v rejstříku trestů má pouze jeden záznam a ke krádeži se přiznal.

Oběma v případě odsouzení hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela policejní mluvčí.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x