Krocení agresivních opilců ve Zlíně: jeden chtěl utéct po železnici

Ilustrační foto
ZLÍN – Začátkem května museli strážníci městské policie ve Zlíně krotit hned dva agresivní jedince, kteří v silně podnapilém stavu obtěžovali svým jednáním okolí. Ani v jednom případě to bohužel nešlo po dobrém.

V pátek 3. května krátce po deváté hodině večer se na tísňovou linku 156 obrátil zaměstnanec Správy železnic, který upozornil na podnapilé muže pohybující se v těsné blízkosti kolejí na železniční zastávce Zlín – Dlouhá. V přístřešku zastávky strážníci nalezli dva spící muže ve věku 43 a 66 let ve zjevně podnapilém stavu.

Oba dva trpěli mylnou představou, že si mohou ve svém stavu ustlat kdekoliv se jim zamane, což ovšem není pravda. Zákon o ochraně před škodlivými účinky návykových látek totiž výslovně zakazuje zdržovat se pod vlivem alkoholu ve veřejně přístupném prostoru budovy související s veřejnou dopravou a na nástupišti veřejné dopravy,“ upozornil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Zatímco starší muž i přes hodnotu 2,4 promile alkoholu v dechu poměrně rychle pochopil, která bije, mladší se choval značně neurvale, byl vulgární a hlasitě křičel. Absence kontroly jeho jednání pak vygradovala pokusem o útěk po železniční trati, takže k jeho zpacifikování museli strážníci použít donucovacích prostředků.

Se stejnou hodnotou alkoholu v dechu jako u jeho spolunocležníka bylo o dalším osudu agresivního jedince rozhodnuto. Strážníci ho převezli k bezpečnému vystřízlivění do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži,“ pokračoval Janík s tím, že oba muže nyní čeká přestupkové řízení před správním orgánem.

K dalšímu zjevně podnapilému muži, který nedokázal udržet přímý směr po rovném a širokém chodníku, vyjížděla hlídka městské policie v neděli 5. května večer.

Po příjezdu na místo strážníci nejprve spatřili na blízké lavičce batoh a pugét květin, načež se ze země zvednul muž, který se vrávoravě přemístil za těmito předměty. Jak strážníci záhy zjistili, jednalo se o cizince, který na jejich přítomnost reagoval nepřiměřeně podrážděně a agresivně.

Když ignoroval výzvy k prokázání totožnosti a po chvíli se dokonce pokusil jednoho z členů hlídky agresivně odstrčit, také on skončil opět na zemi s pouty na rukou,“ přiblížil situaci Pavel Janík.

Strážníci muže následně zavedli na policejní služebnu, kde zjistili, že se jedná o pětačtyřicetiletého Ukrajince.

Protože agresivní jednání dotyčného s hodnotou 2,3 promile alkoholu v dechu neustávalo, i jeho čekal transport na kroměřížskou záchytku. Také jeho protiprávním jednáním se bude zabývat správní orgán,“ dodal Janík.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x