Kroměříž plánuje demolici bývalé kotelny ve Francouzské ulici. Na místě chce park nebo parkoviště

Zastupitelé Kroměříže schválili koupi bývalé kotelny na Zacharu. Foto: web města Kroměříž
KROMĚŘÍŽ - Město koupí za 3,5 milionu bývalou kotelnu na Zacharu. Jedná se o problematický objekt, ve kterém několikrát hořelo, a dokonce tu umírali lidé.

„Plánujeme demolici budovy a z nebezpečné lokality, které se lidé vyhýbali, chceme vytvořit příjemné a užitečné veřejné prostranství,“ uvedl místostarosta města Karel Holík.

Podle něj by na místě mohlo „vyrůst“ parkoviště nebo odpočinková lokalita se zelení. „Parkovací místa na Zacharu citelně scházejí, určitě je to jedna z variant. Další možností je parková úprava prostranství. Určitě se zeptáme místních obyvatel, co by preferovali,“ doplnil Holík.

Město by na záměr mohlo získat dotaci od státu. „Jedná se o program na revitalizaci brownfieldů, tedy území se starou stavební zátěží, například s chátrajícími bývalými průmyslovými objekty či právě kotelnami. Město by mohlo získat až polovinu takzvaných způsobilých výdajů,“ popsal vedoucí odboru investic Libor Pecháček.

Odhadované náklady na koupi a demolici budovy spojené s úpravou veřejného prostranství se pohybují kolem sedmi milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x