Kroměříž zve na šperkařský a rukodělný festival

foto: Výstaviště Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Šperky, drahé kameny, zirkony, bižuterie a mnoho dalšího. To vše bude k vidění na výstavišti v Kroměříži.

Milovníci kreativní tvorby jsou už jistě v pozoru a tento víkend 29. – 30. ledna si vyhradili právě k výletu na výstaviště v Kroměříži. Plánovaná je totiž prodejní výstava šperků, bižuterie, zirkonia, drahých kamenů a minerálů. Není tedy divu, že ve střehu jsou hlavně ženy.

I ostatní návštěvníci si ale víkendové trhy užijí. Své dovednosti totiž předvede například přadlena u kolovrátku, tkadleny nebo drátenice. Návštěvníci také uvidí plstění ovčí vlny, nebo ukázku skláře při vyfukování drobných ozdob.

Na děti čekají tvořivé dílničky, kde si budou moci vyrobit šperky a mandaly. Připravené jsou také ukázky ubrouskové techniky a oblíbené malování na obličej.

Na ploše více než 4 000 m2 je pro návštěvníky připravená celá škála hand made výrobků od českých firem. Ať už jde o svíčky, keramiku, drátované zboží, dřevěné a papírové výrobky, dřevěné hračky, pletené a háčkované produkty a samozřejmě mnoho dalšího. Kreativní návštěvníci zde navíc seženou spoustu materiálů pro svou vlastní tvorbu.

Jako doprovodný program výstava nabízí dvoudenní ochutnávku českých a moravských vín, se kterou je spojené také prodej tuzemských sýrů, uzenin a pochutin.

Vstupné činí 80 korun, důchodci poté zaplatí jen 40. V sobotu návštěvníci mohou do areálu výstaviště přijít od 9:00 do 18:00 hodin. V neděli veletrh začíná také v 9:00 hodin, ovšem příchozí se z nepřeberné nabídky výrobků budou moci těšit o hodinu méně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x