Kroměřížská MHD se zapojí do systému krajské integrované dopravy

Foto: Město Kroměříž
KROMĚŘÍŽ – Jedna jediná jízdenka na vlak, linkový meziměstský autobus i jízdu městskou hromadnou dopravou bude už brzy stačit lidem v Kroměříži. Kroměřížská radnice totiž v uplynulých dnech podepsala se Zlínským krajem deklaraci o spolupráci při integraci veřejné dopravy.

Díky sjednocení tarifů a plateb bude pro občany cestování po Zlínském kraji přehlednější. Nebudou si také muset pořizovat více jízdních dokladů v podobě předplacených či slevových karet, jako tomu je doposud, neboť dopravci si budou jízdní doklady navzájem uznávat,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro oblast dopravy Radek Doležel.

Podpis deklarace je prvním krokem. Přesné podmínky i termín zapojení MHD Kroměříž do krajské integrované dopravy bude předmětem dalšího jednání představitelů města a hejtmanství. Reálné by to mohlo být už od 1. ledna 2025, a to pro celý Zlínský kraj.

Od července loňského roku je do něj už plně integrovaná MHD v souměstí Uherské Hradiště – Staré Město – Kunovice, od 1. dubna dojde k zapojení MHD ve Vsetíně a na začlenění MHD Zlín – Otrokovice se aktuálně pracuje.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x