Kroměřížská radnice chystá rekonstrukci plaveckého bazénu. Postavte nový, zní z opozice

Foto: Sportovní zařízení města Kroměříže
KROMĚŘÍŽ – Kroměřížská radnice připravuje rekonstrukci krytého plaveckého bazénu, který je po letech provozu ve velmi špatném stavu. S opravou budovy ale nesouhlasí opoziční zastupitelé, podle kterých by bylo lepší postavit bazén nový.

Krytý plavecký bazén v Kroměříži funguje od roku 1986 a ročně jej navštíví zhruba 35 tisíc lidí. O jeho modernizaci se mluví už dlouhá léta, na zásadní úpravy se ale pořád čeká a řeší se jen nejnutnější investice.

„Kdo navštívil kroměřížský bazén, nemá zájem se tam vracet. Například střecha protéká. Nechápu, jak to minulé vedení města mohlo nechat dojít tak daleko. Nezahájili opravy ani přípravu, natož stavbu nového bazénu,“ říká starosta města Tomáš Opatrný.

Nyní se vedení Kroměříže rozhodlo pro postupnou rekonstrukci bazénu. Jako první se mají výměny dočkat trysky a rozvody vody. Následovat má oprava střechy, opravy a zateplení obvodového pláště a výměna oken a dveří.

Podle radní Vladimíry Vondráčkové, která je pověřená přípravou rekonstrukce bazénu, by město mohlo prostřednictvím ministerstva životního prostředí získat na opravu dotaci asi 20 milionů korun. Samotná rekonstrukce ale bude stát minimálně jednou tolik.

S rekonstrukcí plaveckého bazénu ale nesouhlasí někteří opoziční zastupitelé, podle kterých jde o vyhozené peníze. „Nalévat desítky milionů do zařízení, které je zastaralé nejen technicky, ale i vybavením a charakterem, prostě nedává smysl. Tím spíš, když bazén ročně prodělává 10 milionů!“ uvedla Pirátská strana ve své tiskové zprávě.

Podle Pirátů ale současné vedení Kroměříže nový bazén, který by konkuroval okolním bazénům a přilákal více návštěvníků, postavit nechce. „Přání a názory občanů jsou mu doslova ukradené. Kašlou na ně, přitom si stavbu nového bazénu vybrali občané několikrát v anketě. Naposledy byla na prvním místě v 10 prioritách města či ve studentském parlamentu,“ informovala Pirátská strana.

Lídr opozice a pirátský zastupitel Vratislav Krejčíř má v situaci jasno: „Studie na nový bazén je hotova již z minulého volebního období. Stačilo by, aby radní alespoň chvíli nehleděli na své vlastní zájmy a koukli se kolem sebe. Rekonstruovat bazén po kousku a dělat další a další projekty opravdu není pro město finančně výhodné.“

Podle Vratislava Krejčíře bazénová vana protéká a bazén nebyl již 11 let vypuštěn. „Na bazén chodí stovky dětí ze škol a nejen ty, ale i další návštěvníci si odnáší kožní problémy, voda je silně chlorována. Bazén je aktuálně časovaná bomba, kterou je potřeba řešit hned,“ dodal Krejčíř.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x