Kroměřížská radnice plánuje rekonstrukci vyhořelého skateparku

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Kroměříž)
KROMĚŘÍŽ - Město Kroměříž chystá rekonstrukci skateparku v Obvodové ulici, který zničil květnový požár. Zastupitelé pro tyto účely schválili uvolnění částky 2,75 milionu korun, serveru Zlin.cz to řekl mluvčí města Jan Vondrášek.

„Jedná se o peníze na pořízení a montáž nových prvků, ale i na nezbytné terénní úpravy,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Požár některé prvky zcela zničil a ani zbývající nejsou podle odborného posudku ve stavu, kdy by se daly používat. Případem se zabývá policie. „Skatepark pravděpodobně někdo úmyslně zapálil, pachatel je zatím bohužel neznámý. Chceme skatepark obnovit, abychom lidem, kteří jej využívali, vrátili možnost zde sportovat,“ konstatoval místostarosta Karel Holík.

Podle místostarosty Vratislava Krejčíře se na konečné podobě skateparku podílelo několik skupin sportovců, kteří ho využívají. „Věřím, že s konečnou podobou skateparku budou spokojeni, že si tam každý najde tu svou překážku,“ dodal Krejčíř.

Radnice do budoucna zvažuje přesunutí skateparku, které by souviselo s modernizací přilehlého zimního stadionu. „I proto by nové překážky měly být demontovatelné, aby se daly převážet. Jednou z variant umístění nového skateparku je Pionýrská louka. Ale v tuto chvíli se jedná pouze o myšlenku, jejíž realizace není na pořadu dne,“ uzavřel Holík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x