Krušné úterý hasičů na Vsetínsku: v Dolní Bečvě hořel rodinný dům, v Mikulůvce vzplál osobní automobil

Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO - Hned u dvou požárů během několika hodin zasahovali v úterý na Vsetínsku krajští hasiči. Nejprve byli vysláni do Dolní Bečvy, kde hořela střecha rodinného domu. Odpoledne pak likvidovali požár osobního vozu v obci Mikulůvka.

K hlášenému požáru střechy rodinného domu bylo v úterý v 11 hodin dopoledne vysláno pět jednotek hasičů, kteří následně vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu.

V době požáru se uvnitř domu nacházeli dva dospělí lidé a dítě. Všichni z domu odešli bez újmy na zdraví již před příjezdem hasičů,“ informovala mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Požár zasáhl půdní prostor a střechu domu. Hasiči proto ihned zahájili hasební práce a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. Poté prostory kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. „Likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu půl hodiny po poledni,“ pokračovala Javoříková.

Vyšetřovatel hasičů předběžně vyčíslil vzniklou škodu na 3 miliony korun. „Příčina vzniku požáru je nadále v šetření,“ dodala Javoříková.

Odpoledne v 15:46 pak přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru osobního vozu v obci Mikulůvka. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a jednotka místních dobrovolných hasičů.

Po příjezdu k události bylo potvrzeno, že plameny zasáhly přední část osobního automobilu značky Ford. Na pokyn velitele byly okamžitě nataženy dva útočné proudy a požár byl do několika minut lokalizován a likvidován,“ uvedli krajští hasiči na svém facebookovém profilu s tím, že ke zranění osob nedošlo.

Vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu požáru technickou závadu. „Výše škody na vozidle a na budově, kterou plameny poškodily, prozatím nebyla vyčíslena,“ doplnili hasiči.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x