Který projekt promění Zlín? Do boje o realizaci se přihlásilo 52 návrhů

Dětské hřiště na Podvesné IV. před a po rekonstrukci, foto: město Zlín
ZLÍN – 7. ročník projektu Tvoříme Zlín se i letos dočkal hojného počtu návrhů na zlepšení a zkrášlení míst pro zdejší obyvatele. Celkem do něj lidé poslali 52 návrhů, které se poperou o 7 milionů korun na realizaci.

V 7. ročníku projektu Tvoříme Zlín se letos sešlo celkem 52 návrhů na to, jak zkrášlit nebo upravit místa ve Zlíně. Právě tyto návrhy se poperou o hlasy Zlíňanů, kteří vyberou vítěze a rozdělí tak mezi ně celkem 7 milionů korun.

Návrhy se dělí do dvou kategorií. Pro ty velké jsou vyčleněny 4 miliony. Každý z projektů může přesáhnout částku na realizaci ve výši 750 tisíc korun, maximum jsou ale 2 miliony. Malé projekty si rozeberou rozpočet ve výši 3 miliony. Jejich vybudování ale nesmí stát víc než 750 tisíc korun.

Než se rozhodne o vítězích, čeká projekty pomyslná zastávka na zlínském magistrátu. Jednotlivé odbory do 30. září rozhodnou, které návrhy projdou do veřejného hlasování. To bude probíhat od 4. do 24. listopadu, kdy budou lidé projektům udělovat své hlasy prostřednictvím internetu a mobilních telefonů. Princip je následně velmi jednoduchý, vyhrávají ty návrhy, které získají nejvíc hlasů.

„Projekt Tvoříme Zlín pomáhá na svět nápadům obyvatel, kteří vědí často sami nejlépe, co je třeba v jejich okolí zlepšit. K posledním dokončeným akcím patří revitalizace dětského hřiště č. 18 mezi domy na Podvesné IV. Práce na realizaci tohoto vítězného projektu z roku 2022 skončily začátkem června,“ uvedla náměstkyně primátora pro mládež, tělovýchovu a sport Jana Bazelová.

Díky projektu se na hřišti doplnily herní prvky i mobiliář. Přibyla taky houpačka pro děti s dopadovou plochou z pryže. Areál doplnilo pět parkových laviček, odpadkový koš a dva fitness prvky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x