Kuchaři a cukráři ze Zlína a Velkých Karlovic se rozhodli vytvořit jedlé dárky

Foto: Resort Valachy Velké Karlovice
ZLÍN, VELKÉ KARLOVICE – Kuchaři a cukráři z Resortu Valachy Velké Karlovice a jeho zlínské pobočky, Bistrotéky Valachy, během nucené pauzy spojili síly a využili čas k přípravě novinky - unikátní kolekce jedlých vánočních dárků vlastní výroby. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Od tohoto týdne je nová kolekce na prodej v Bistrotéce Valachy, která zůstala v nouzovém stavu částečně v provozu prostřednictvím svého obchodu potravin a obědů s sebou. Po opětovném otevření hotelů bude kolekce dostupná i v recepcích a v Bistru Razula v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

„Nápad se začal rodit již před dvěma lety, když jsme se před Vánoci rozhodli místo obvyklých dárků potěšit naše sváteční hotelové hosty a obchodní partnery něčím chutným, vlastnoručně vyrobeným. První rok to bylo valašské müsli, loni dárková dóza se směsí na domácí pečení cookies. Vždy, když jsme se pochlubili fotkami na sociálních sítích, mělo to velkou odezvu a ozývali se zájemci o koupi. Začali jsme proto uvažovat o celé dárkové kolekci, ale teprve ,díky´ nouzovém stavu vznikl prostor se tomu věnovat a dotáhnout vše do konce. Když už jsme nucení omezit provoz, tak kdy jindy je čas na realizaci dlouho odkládaných nápadů než právě teď,“ vysvětlil generální ředitel Resortu Valachy a Bistrotéky Valachy Tomáš Blabla.

Během necelých dvou měsíců tak vznikla kolekce jedenácti výrobků, které připravily kuchařské a cukrářské týmy Resortu Valachy a Bistrotéky Valachy: obsahuje mj. škvarky v sádle, pečený vánoční čaj, sněhové pusinky, parmezánové sušenky, valašské cantuccini, směs na domácí pečení cookies, vánoční karamel nebo mangovo-pomerančový sirup, z nějž se v Bistrotéce vyrábí populární limonáda. Do kompletování a etiketování výrobků se zapojili i zaměstnanci z obsluhy nebo marketingu.

Kolekci doplňuje Valachy slivovice, která se pálí ve vizovické likérce a na proces výroby dohlíží someliéři Resortu Valachy. Zajímavostí je Valachy Ryzlink od Vinaře roku 2018 Jindřicha Kadrnky. Je vyroben z hroznů, které pomáhali sklízet zaměstnanci Resortu Valachy.

„Dárky prodáváme jednotlivě i nakombinované do tří typů dárkových balíčků. Chceme je nabídnout také firmám pro jejich zaměstnance a postupně doplňovat o další produkty, které prezentují um našich kolegů,“ dodal Tomáš Blabla.

Resort Valachy se čtyřmi hotely ve Velkých Karlovicích je známým cílem milovníků relaxačních pobytů a moderní krajové gastronomie, pořádá mj. i známý Karlovský gastrofestival a další gastronomické akce a je propagátorem tradičních valašských frgálů, které nejen vyrábí, ale jako jediný v regionu pořádá i kurzy jejich pečení.

Bistrotéka Valachy, která navazuje na gastronomické služby Resortu Valachy, byla otevřena na podzim 2018 v Obchodním domě ve Zlíně. Jde o jedinečný koncept, který v sobě propojuje celodenní bistro, obchod vybraných potravin s pekárnou kvasového chleba, kavárnu, cukrárnu, noční bar, kornuterii s rychlým občerstvením a školu vaření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x