Kvůli koronaviru vyhlásil ředitel otrokovického Senioru zákaz návštěv

Foto: MěÚ Otrokovice
OTROKOVICE - V otrokovickém Senioru začal platit zákaz návštěv, a to zejména s ohledem na riziko nákazy novým koronavirem. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Romana Stehlíková.

„Tento příkaz vydávám jako prevenci proti šíření virových onemocnění a řešení situace při návratu zaměstnanců a rodinných příslušníků uživatelů z dovolené po prázdninách,“ uvedl Zdeněk Mikel, ředitel Senioru Otrokovice.

Až do odvolání je v pobytových zařízeních Senioru stanoven zákaz návštěv. Současně ředitel žádá rodinné příslušníky a známé uživatelů Senioru, kteří se v posledních 14 dnech vrátili ze zahraničních cest do oblastí, kde se vyskytl koronavir, a měli osobní kontakt s uživatelem Senioru, nechť tuto informaci neprodleně oznámí vedení domova. Zároveň ředitel vyzývá příbuzné, aby kontaktovali uživatele výhradně telefonicky.

Zaměstnanci Senioru po návratu z takto postižených oblastí mají povinnost kontaktovat svého praktického lékaře nebo místně příslušnou krajskou hygienickou stanici a současně jsou povinni tuto skutečnost nahlásit zaměstnavateli. Každý zaměstnanec vykazující známky virového onemocnění musí až do odvolání používat roušku nebo čerpat tzv. sick day či pracovní neschopnost.

„Pro širokou veřejnost je mnohem důležitější a účinnější v této době dodržovat základní hygienická pravidla a omezit cestování, zejména do oblastí zasažených epidemií COVID-19,“ uvedl závěrem ředitel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x