Kvůli koronaviru zasedla ve Zlíně Bezpečnostní rada města

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN – Ve Zlíně se uskutečnilo preventivní jednání Bezpečnostní rady města. Probírala se aktuální připravenost jednotlivých složek IZS v případě, že občany Zlína zasáhne epidemie koronaviru, serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí magistrátu Tomáš Melzer.

Jednání, které svolal primátor města Jiří Korec, se uskutečnilo na radnici za účasti zástupců Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, Policie České republiky, Městské policie Zlín a magistrátu města Zlína. K jednání byli dále přizváni zástupci Krajské hygienické stanice, Krajské nemocnice T. Bati, ředitelé společností Dopravní společnost Zlín – Otrokovice a Technické služby Zlín.

Preventivní jednání krizového štábu se konalo z důvodu monitorování míry připravenosti složek IZS a jednotlivých organizací důležitých pro chod města v případě vypuknutí epidemie.

„Krizový štáb bude situaci kolem šíření koronaviru nadále průběžně monitorovat a vyhodnocovat. V případě potřeby pak bude krizový štáb podávat občanům průběžně nejdůležitější informace o nutnosti připravenosti na případná opatření, která jsou však vzhledem k aktuální situaci v ČR pouze preventivního charakteru,“ poznamenal Melzer.

Průběžné informace týkající se koronaviru mohou lidé sledovat i na webových stránkách Krajské hygienické stanice Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x