Kvůli opravě Březnické ulice se mění výlukový provoz

Kvůli opravě Březnické ulice se mění výlukový provoz. Foto: dszo.cz
ZLÍN – Ve čtvrtek 26. srpna začne další fáze výlukového provozu na autobusových linkách 31X a 32X. Výluka souvisí se stavebními pracemi na ulici Březnické.

Výlukový provoz na autobusových linkách 31 a 32 v podobě upravených linek 31X a 32X bude pokračovat od 26. srpna s dílčími změnami a v několika variantách v závislosti na postupu stavebních prací při rekonstrukci Březnické ulice.

Linka 31X Jaroslavice – Mladcová zůstává beze změn. Oproti dosavadnímu stavu v jízdních řádech přibude navíc sloupec s provozem od 1. září až do konce rekonstrukce Březnické ulice.

Pro linku 32X se v dalším období mění trasování i jízdní řád. V závislosti na průběhu stavby budou uplatněny tři různé varianty – od 26. 8. do 5. 9., od 6. 9. do ukončení prací na západní polovině okružní křižovatky U Majáku a následně během prací na východní polovině okružní křižovatky. „Jízdní řády pro každou variantu provozu linky 32X budou na zastávkách vytištěny na papíře jiné barvy, aby cestující na první pohled poznali, že se něco změnilo a že se mají na jízdní řád znovu podívat,“ uvedl vedoucí dopravního úseku DSZO Pavel Nosálek.

V první variantě od 26. srpna do 5. září bude linka 32X vedena v trase Kudlov-točna – Náměstí Práce – a dále již po opravené Březnické ulici na Maják-točna a Filmové ateliéry-točna a zpět. Do oblasti U Majáku budou autobusy zajíždět střídavě buď ve směru do Zlína (dopoledne), nebo ze Zlína (odpoledne). V tomto období začnou také od 1. září platit jízdní řády pro standardní pracovní dny, tedy již ne s prázdninovým letním omezením.

V období od 6. září zhruba po dobu 3 týdnů budou probíhat stavební práce na západní straně okružní křižovatky a bude zde znemožněno přímé odbočení do čtvrti U Majáku. Linka 32X bude vedena z Kudlova přes centrum Zlína a po Březnické ulici k Filmovým ateliérům. „Ani za ztížených podmínek při průjezdu opravovanou okružní křižovatkou jsme nechtěli zcela odříznout od MHD obyvatele čtvrti U Majáku. Do lokality U Majáku bude zajíždět zhruba každý druhý spoj, tedy asi jednou za hodinu, po objízdné trase přes areál Správy a údržby silnic Zlínska,“ uvedl Pavel Nosálek a dodal, že mimo tyto spoje budou muset obyvatelé čtvrti U Majáku dojít na nejbližší zastávku MHD k Lesnímu hřbitovu, protože zastávka U Majáku bude na původním stanovišti kvůli stavbě zrušena.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x