Kvůli zvýšenému výskytu respiračních onemocnění přistoupí Baťova nemocnice k zákazu návštěv

Ilustrační foto
ZLÍN – Od středy 4. ledna začne ve zlínské Baťově nemocnici platit zákaz návštěv pacientů. Důvodem je zvýšený výskyt respiračních onemocnění v regionu. Zákaz bude platit do odvolání.

Z důvodu zvýšeného výskytu respiračních infekcí v populaci a tím rostoucího rizika vzniku a šíření těchto infekcí mezi pacienty a personálem přistoupilo představenstvo Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně od středy 4. ledna 2023 až do odvolání k plošnému zákazu návštěv pacientů,“ uvedla tisková mluvčí Baťovy nemocnice Danuše Lipovská.

Výjimky platí pouze v případech návštěv nezletilého pacienta, doprovodu otců či jiných osob u porodu, návštěvy pacienta s omezenou svéprávností a návštěvy pacienta v terminálním stadiu nevyléčitelného onemocnění.

Návštěvu u výše uvedených výjimek vždy povoluje ošetřující lékař, na oddělení vstupuje návštěvník pouze s nasazeným respirátorem,“ upřesnila Lipovská.

V současné chvíli jsou v krajské nemocnici s respiračními chorobami hospitalizovány desítky lidí. Kvůli vyššímu počtu těchto pacientů jsou již plná lůžka na interním, kardiologickém, plicním oddělení a na LDN. Pro pacienty již byla uvolněna také lůžka na traumatologii.

Pokud se situace nezlepší, bude vedení nemocnice zvažovat také možnosti dalších lůžek na dalších odděleních,“ uzavřela tisková mluvčí nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x