Kyvadlový provoz v Buchlovských kopcích ještě několik týdnů potrvá

Ilustrační foto
BUCHLOVICE - Semafory, snížená rychlost a pomalu se táhnoucí kolony. Takto bude ještě do 9. listopadu vypadat dopravní situace na silnici I/50 v Buchlovských kopích, kde se aktuálně opravuje povrch vozovky.

Frekventovanou komunikaci v úseku mezi odbočkami na hrad Buchlov a obec Stupava opravuje Ředitelství silnic a dálnic od začátku července.

Již jsme dokončili opravu propustků a vybudovali pilotovou zeď. Nyní opravujeme povrch vozovky. Ještě nás čeká výměna svodidel a nástřik vodorovného dopravního značení,“ upřesnila mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Kvůli zajištění bezpečnosti zavedli v opravovaném úseku silničáři koncem července kyvadlový provoz. „V místě prací v původně zúžených jízdních pruzích bohužel často docházelo k velmi nebezpečným situacím, kdy byli v ohrožení jak naši pracovníci, tak řidiči,“ pokračovala Trubelíková s tím, že semafory budou v tomto úseku řídit dopravu nejpozději do 9. listopadu.

Silnice I/50 je hlavní spojnicí mezi Brnem, Slavkovem a Uherským Hradištěm. Panuje zde proto velmi čilý provoz. Délka kolon a čekací doby na semaforech se různí podle denní doby. V dopravní špičce ale mohou dosáhnout až půl hodiny. Řidiči se proto musí obrnit trpělivostí nebo zvolit jinou trasu. Mnoho variant na objetí silnice I/50 se však nenabízí a mohou trvat ještě déle než čekání v kolonách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x