Lávka u rožnovského skanzenu projde rekonstrukcí

Foto: zdroj Facebook
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Lávka pro pěší u Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm je v nevyhovujícím stavu a žádá si rekonstrukci. K té dojde v letošním roce a z rozpočtu města je vyčleněno na opravu 2,5 milionu Kč. Novinkou bude bezbariérový nájezd z obou stran mostu, sdělila serveru Zlin.cz mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Každoročně se lávka, která je spojnicí mezi parkem a místní částí Rybníčky, drobně opravovala, tak aby byla pro občany bezpečná. V letošním roce však dojde k celkové opravě, tak aby byla lávka moderní a přizpůsobená pro všechny obyvatele města.  

„Žijeme ve 21. století a snažíme se hledat chytrá řešení. Jedním z kroků je při opravách řešit například i bezbariérovost, o což se aktuálně snažíme při opravě lávky u Valašského muzea. Chceme ji nejen opravit, ale také více přizpůsobit maminkám s kočárky, lidem se zdravotním omezením a v neposlední řadě cyklistům, jelikož je podél lávky vedena cyklostezka,“ uvedl místostarosta Jan Kučera.

Ze strany muzea bude bezbariérový nájezd napojen z cyklostezky, z druhé strany, tedy od komunikace I/35 bude nájezd nejpravděpodobněji z opačné strany, než jsou doposud obyvatelé Rožnova zvyklí.

„Aktuálně zpracováváme projektovou dokumentaci, která bude sloužit jako podklad pro samotnou realizaci opravy. Z rozpočtu města je vyčleněno na opravu lávky cca 2,5 milionu Kč a do konce letošního léta by měla být rekonstrukce dokončena,“ doplnil Miroslav Kovář, z odboru správy majetku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x