Laxní chovatel opět nezabezpečil svého mohutného psa. Zuřící zvíře musely zpacifikovat dvě policejní hlídky

Ilustrační foto
ZLÍN – Strážníci městské policie měli před pár dny plné ruce práce s agresivním mohutným psem, který se volně pohyboval ve zlínské místní části Jaroslavice, kde obtěžoval jednoho z místních pracovníků. Po příjezdu do útulku musely psa zpacifikovat dvě hlídky za pomoci dvou odchytových tyčí.

V úterý 10. ledna krátce před půl druhou přijalo stálé operační centrum Městské policie Zlín oznámení, že se u provozovny v Jaroslavicích objevil velký pes, který obtěžoval tamního pracovníka. Tomu se psa podařilo zavřít do haly a poté vytočil linku 156.

Strážníci po příjezdu zjistili, že se jedná o fenu středoasijského pasteveckého psa, pro nějž je typická robusní stavba těla, velká síla, odvaha a nedůvěřivost k cizím lidem,“ sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík s tím, že samice dorůstá v kohoutku výšky přes 60 cm a dosahuje hmotnosti kolem 50 kg.

Zatímco naložení statného psa do vozidla odchytové služby proběhlo relativně v klidu, poté, co strážníci dorazili do útulku pro zatoulaná zvířata, bylo na problémy zaděláno.

Zuřícího psa se podařilo bezpečně vyložit a umístit do kotce až za pomoci další hlídky, přičemž museli strážníci použít odchytové tyče hned dvě,“ pokračoval Janík. O síle zvířete svědčí to, že dokázalo jednu z odchytových tyčí poškodit a ohnout.

Protože je znám majitel feny, který není schopen zabezpečit svá zvířata opakovaně, bude věc opětovně oznámena správnímu orgánu jako podezření z přestupku podle zákona na ochranu zvířat proti týrání,“ uzavřel zástupce ředitele městské policie.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x