Lázeňské náměstí v Luhačovicích hostilo turnaj seniorů v pétanque

Foto: Jiří Balát
LUHAČOVICE – Velký zájem zahrát si, nebo alespoň přijet podpořit své kamarády, provázel letošní sedmý ročník Senior Cupu – turnaje v pétanque pro kluby seniorů a seniorské spolky ze Zlínského kraje. Server Zlin.cz informovala o akci Helena Mráčková ze zlínského hejtmanství.

Soutěž se tradičně konala na Lázeňském náměstí v Luhačovicích pod záštitou krajské radní Michaely Blahové a vedle Zlínského kraje se na její organizaci podílela také akciová společnost Lázně Luhačovice a Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

„Kromě 42 družstev aktivních hráčů letos přijelo i mnoho těch, kdo se chtěli zapojit jako diváci – respektive fanoušci. Například z Chropyně byl vypraven celý autobus lidí, kteří přicestovali podpořit své spoluobčany. Jako pořadatele nás to těší a vidíme, že senioři mají velkou potřebu vynahradit si období, kdy byly všechny spolkové aktivity kvůli COVID-19 zcela omezené,“ řekla krajská radní Blahová.

Účastníci si užívali nejen samotné soutěžení, ale také kulturní program, který připravilo Duo Letná a Děvčice z Vonice. Některé zlákaly i různé doprovodné disciplíny zaměřené na trénink paměti.

„Jezdíme sem pravidelně, jsme tady už po šesté. Dává nám to pohyb mezi lidmi, zápolení, trochu nervy, ale hlavně zábavu s vrstevníky. Hrajeme pétanque i doma, ale na turnaj se nedá vše dopředu natrénovat, protože každý terén je trochu jiný, o to větší legrace to pak je,“ prozradil Tomáš Lipovský ze Vsetína, který zastupoval družstvo Lipánci.

Z vítězství v turnaji se nakonec radoval Spolek aktivních seniorů Luhačovice, na druhé pozici se umístil Klub seniorů Valašské Klobouky a na 3. místě skončil Seniorský klub: Nebojsové. Nejstarší účastnicí turnaje byla Zdeňka Urbanová (85 let) z Klubu seniorů souboru Jasenka Vsetín a nejstarším účastníkem Josef Kretík (84 let), rovněž z Klubu seniorů souboru Jasenka Vsetín. Tento klub byl rovněž nejstarším týmem, celkový věk jeho členů byl 331 let.

Senior Cup zaujal i diváky z řad lázeňských hostů, kteří si zanotovali společně s vystupujícími zpěváky.  

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x